П`ятниця, 03.05.2024, 22:53
Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Хто кращий баскетболіст історії професіонального баскетболу?
1. Роман Середа
2. Micle Jordan
3. Shakil O`nill
4. Cobbie Briant
5. Dwaine Wade
6. Larry Bird
7. Другой ответ
Всього відповідей: 39
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Адміністрація сайту поздоровляє всіх закоханих з Днем Святого Валентина і бажає Вам величезної любові!Не забудьте придбати своїм дорогим людям подарунки. 

Переглядів: 658 | Додав: motion | Дата: 15.02.2009 | Коментарі (3)

Шановні друзі!!!
У школі працює екологічний клуб «Дивосвіт», членами якого є учні 8-их класів. Заняття проводяться щотижня. Керівником клубу є Кумечко Людмила Павлівна. У рамках шкільної акції «Не спалюйте листя» було проведено відповідну роботу: на території мікрорайону Казбет та Луначарського було розклеєно листівки, проведено роз’яснювальну роботу серед учнів школи, випущено стінгазету. Тож усіх бажаючих запрошуємо!!!!
  Крім того, учасники екологічного клубу просять звернути увагу усіх на такі поради: 
1) не вважайте листя сміттям – це цінне органічне добриво; 
2) не паліть листя – ви забруднюєте атмосферу; 
3) опале листя – це житло для багатьох тварин. Поважайте їх спосіб життя!
Словом, будьмо уважними до природи, що нас оточує, і тоді наше з вами життя стане безпечнішим та тривалішим!!!


Переглядів: 579 | Додав: motion | Дата: 01.02.2009 | Коментарі (0)

Шепіт

Шепіт – ш-е-п-і-т... Шумить вітер промокшими листочками. Капельки гойдаються і поволі сповзають по маленьких, тоненьких стежечках листочків і... падають – дзень... Зникли, розчинилися – три крапки. 

Три крапки – мої улюблені слова. Але їх майже ніхто не розуміє. Чи то я така незрозуміла, чи люди навколо - подумала прозора капелька. Не може бути так, що я одна така в цілому світі! Усі талановиті. Але не всі унікальні... Мені пощастило народитися капелькою. Скоро я стану струмком, а потім – річкою, озером, морем, океаном, хмариною, дощиком – капелькою... Бо щирий талант безсмертний. Я дуже талановита – продовжувала думку капелька, - бо наївна. І все ще вірю, що дітей приносить лелека... 
Лелеко, лелеко! Чому летиш так далеко? 
Може, якби я була людиною, то вважала б інакше, але я просто капелька, маленька капелька, яка блистить на сонці і стрибає веселкою після літнього дощику... 

Ти н ... Читати далі »
Переглядів: 834 | Додав: motion | Дата: 29.01.2009 | Коментарі (2)

Шкільний сайт та одночасно сайт шкільної газети "Оригінал" тимчасово був недоступний! Але дякуючи наполегливій праці АДМІНІСТРАТОРА сайту - Маглатій Івана, було ліквідовано помилки! Вибачте за незручності... Надалі будемо намагатися уникнути таких ситуацій!


АДМІНІСТРАЦІЯ САЙТУ 

Переглядів: 603 | Додав: motion | Дата: 28.01.2009 | Коментарі (0)

Вранці, 27 жовтня, до Черкас навідалися гості зі Львова. А саме: викладачі та учні 9-10 класів зі школи-ліцею "Оріяна" до ЗОШ І-ІІІ ст.№7. Плани щодо поїздки були «Наполеонівські», лише брак часу не дозволяв здійснити все задумане. В перший день львів’яни оглядали визначні місця міста(Музей рушника, Музей українського костюма, Музей біології, Музей Василя Симоненка, Музей Кобзаря, пагорб Слави, площу імені Богдана Хмельницького, могили Василя Симоненка та Данила Нарбута і таке інше).
Друга частина дня була зайнята культурно-розважальною програмою разом з учнями 10-М класу, під час якої всі скуштували козацької каші на природі.
Другий день був не менш цікавим. Гості відвідали частину місць "Золотої підкови Черкащини", а саме: с. Моринці, с. Будище, с. Шевченкове, де мали можливість оглянути місця раннього дитинства великого Кобзаря Тараса Шевченка.
У другій половині дня, в приміщенні школи, продовжилось знайомство між представниками колективів міст-побратимів Черкас та Львова. ... Читати далі »
Переглядів: 851 | Додав: motion | Дата: 29.10.2008 | Коментарі (5)

Цей рік почався для нас приємним поповненням. У коло нашої редакційної групи прийшла юна, амбітна, емоційна леді, повна цікавих ідей і задумів. Отож, знайомтеся: Владислава Величко!!!

Також, нагадаємо, що до складу редакційної групи входять: Сірокваша Т.Г., Тищенко Ольга, Боднар Ганна, Бондарчук Ольга, Фесенко Юлія, Маглатій Іван, Середа Роман.

Переглядів: 607 | Додав: motion | Дата: 24.10.2008 | Коментарі (0)

Після довготривалої паузи ми знову призначили зустріч на сторінках нашої газети, сподіваємося хоча б трошки Вами довгожданої… Літо промайнуло, неначе один день, і ми, веселі, загорілі та сповнені нових ідей, знову прийшли у стіни рідної школи. Вчитися, працювати, творити… Тож і Вам усім зичимо творчого натхнення, високих успіхів у навчанні, терпіння і, звичайно ж, гарного настрою! Кажуть, як почнеш рік – так його і проведеш. Тож нехай новий 2008-2009 навчальний рік принесе усім нам лише позитивні емоції та враження!!! Нехай щастить!!!
Переглядів: 591 | Додав: motion | Дата: 24.10.2008 | Коментарі (0)

Логічним завершенням літа і не менш логічним початком спаду життєрадісності та взагалі життя вже близько двох тисяч років вважають осінь. П’ять літер, які асоціюються з падаючим листям, сонним настроєм і подекуди теплими сонячними днями. Природа готується до сну, часто запрошуючи із собою. Але нам, учням особливо, спокій тільки сниться. Осінь – школа, школа – навчання, навчання – турботи, турботи – поганий настрій. Отже, осінь – це поганий настрій. Звичайно, не все так погано. Жовтеньке листячко ніжно кружляє, падаючи вниз, бабине літо, бла, бла, бла…
 Природа – це, звичайно, добре, але не завжди вона така прекрасна. Часті дощі прийшли на зміну довгим теплим дням, а щоденне ходіння в школу – недостойна заміна нічогонеробінню вдома. Осінь впливає на людей по-різному. Одні сумують, дивлячись на вмираючі листочки, когось їхнє вільне падіння надихає на лірику, чи ба, навіть картини. Не беремо до уваги іменинників осені, які дочекатися не можуть свята та подарунків. Справді, осінь має де ... Читати далі »
Переглядів: 653 | Додав: motion | Дата: 21.10.2008 | Коментарі (0)

Як вам відомо, у цьому місяці пройшов конкурс «Мій ідеал учителя».
Спочатку ми сумнівалися у результативності такого заходу. Тому коли учні запитували, чи можна голосувати декілька разів, ми були не проти. Уявіть, як ми були здивовані, коли вже наступного дня після другого уроку скринька була переповнена! Ми тричі спустошували її! На кожній перерві біля «таємничої скриньки» була черга. Нас приємно здивувало й те, що учні згадали абсолютно всіх учителів!
  Коли почали підрахунок голосів, ми були в «шоці». Як пізніше з’ясувалося, голосів було 4713! Рахувала ці голоси уся редакційна колегія нашої газети близько трьох годин! Ми мали змогу читати такі перли учнів нашої школи, які інколи читають учителі в наших самостійних та контрольних роботах. Деякі писали, чому саме вони люблять того чи іншого вчителя, інші малювали свої голоси фломастерами або різнокольоровими ручками, інколи біля прізвища можна було зустріти «нікнейм» або номінацію для вчителя, а хтось навіть писав своє ім’я та п ... Читати далі »
Переглядів: 1255 | Додав: motion | Дата: 21.10.2008 | Коментарі (0)

Завдяки неодноразовим перемогам у різних конкурсах наша студія танцю «Веселка» була нагороджена путівками на відпочинок до Криму. Це стало результатом виснажливих тренувань. Та якби не хореограф Резніченко Любов Олексіївна нічого цього не було б. Саме вона вигадує такі чудові номери, які завжди перемагають на конкурсах. Та не варто забувати про те, що всі ми (колектив студії танцю «Веселка») вкладаємо всі свої сили в наші номери і залишаємо в кожному з них частинку своєї душі. Ось так наш танцювальний колектив опинився на Чорному морі. Чесно кажучи це був чудовий відпочинок, який ми запам’ятаємо надовго. Та все ж таки у літньому таборі ми не змогли сидіти склавши руки і просто відпочивати. Там ми приймали участь у різних конкурсах, знаходили нових друзів і навіть брали участь у концертах. Навіть там ми змогли здивувати глядачів своїми виступами. Та не можна не згадати про те, що там ми знайшли багато друзів, які також бул ... Читати далі »

Переглядів: 638 | Додав: motion | Дата: 02.10.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 »